רישיונות השמעה לעסק
השמעת מוזיקה בעסק מחייבת על פי החוק קבלת רישיון להשמעתה מבעלי הזכויות במוסיקה.
הסדרת רישיונות השמעה של אקו"ם, עיל"ם, אשכולות והפי"ל נעשית ישירות מולם.


ריכזנו עבורך תשובות לכל מה שרצית לדעת ולא העזת לשאול...
(אין לראות באמור ייעוץ משפטי)
במקרה של השמעה פרטית, כל עוד קנית את המוסיקה באפשרותך להשתמש בה ללא הגבלה ובלבד שהמוסיקה מושמעת באופן פרטי. במידה ותבחר להשמיע את המוסיקה בפומבי עלייך לקבל את הסכמת בעלי הזכויות במוסיקה לכך או במילים אחרות לקבל רישיון להשמעה פומבית של המוסיקה.
בעלי הזכויות במוסיקה הם על פי רוב האומנים/יוצרים, המלחינים והמפיקים. מאחר ובעלי הזכויות לא יכולים לגבות בעצמם את הזכויות מכל מי שמשתמש ביצירות שלהם, הם הקימו לעצמם מספר מנגנוני גביה ואכיפה שתפקידם לשמור על זכויות היוצרים. גופים כאלה קיימים בכל העולם גם בישראל.
גובה התשלום בעבור רישיון השמעה נקבע בהתאם לסוג העסק וגודלו הנקבע במשתנים שונים. המבחן על פיו נקבע רישיון שונה לעסקים שונים הוא מבחן ‘אגביות’ המוסיקה או במלים אחרות – עד כמה המוסיקה ‘משתתפת’ ביצירת ההכנסה ועד כמה היא משמעותית בעסק. ככל שהמוסיקה משמעותית יותר, יקבע מחיר גבוה יותר עבור רישיון ההשמעה. לדוגמא המחיר לרישיון השמעה למסעדה עם 50 מקומת ישיבה שונה מהמחיר לרישיון השמעה לבר עם אותו מספר מקומות. למה? פשוט בגלל שהמוסיקה בבר הרבה יותר משמעותית מהמוסיקה במסעדה. לפי אותו עיקרון מסעדה עם 50 מקומת תשלם יותר עבור רישיון השמעה מחנות בגדים בשטח של 50 מ”ר.
לכל גוף מחירון משלו וקריטריונים שונים לקביעת גובה התשלום.